Scroll to top
en fr

WAVY

Printable version
of the Success Story

A design
loft

the client

Founded in Paris in 2018, this ambitious start-up offers a global management tool for hair and beauty salons. The company also offers a range of services dedicated to entrepreneurs in this profession.

EXPERTISE
Realization & Building
place
Paris 9th
surface
150 m2
delivery
2019

THE CLIENT’S NEEDS

Strengthened by strong growth and a new fundraising campaign, the company wishes to enter a new development phase and improve the quality of the working environment, productivity as well as the daily life of the company’s employees.

The start-up has invested in a beautiful facility located in the 9th arrondissement of Paris, an empty space that has been renovated by the landlord. An opportunity to create a place in line with the brand’s DNA and corporate codes.

AN OPERATION AS GENERAL CONTRACTOR

The architecture and design mission were entrusted to the Marie Deroudilhe agency who proposed a very creative and ambitious project combining aesthetic and technical know-how. Factory acted as AMO consultant and general contractor on this project, which required specific guarantees and expertise.

The landlords’ work included a specific layout and organization of the space. The configuration did not precisely meet the tenant’s needs, so we were forced to find solutions to fit into an existing building by integrating the architect’s project and the landlord’s constraints.

A DESIGN LOFT

This extraordinary place is the result of regrouping several different areas and former artists’ studios. It offers a breathtaking view of the rooftops of Paris by benefiting from floor-to-ceiling windows on both sides. The exposed roof structure gives an additional touch to this charming and very luminous space.

The teams are globally organized between the business development department and the sales teams. Sound comfort quickly became a major element, which severely constrained the creative project. Our expertise in glazed partitions soon became a solution that allowed us to maintain the required comfort as well as the spirit of the place. Thereafter, we respected the smallest details and recommendations from the architectural requierments.

 

Crédits Photo Credits: Agathe Tissier

Do you have a project, a question ?