Scroll to top
en fr

ACL

Printable version
of the Success Story

Pure
and simple

the client

ACL Audit was created in 1989, it is a firm specialized in auditing, accounting and consulting. Initially located in Paris’s 16th arrondissement, in a dark and inefficient office, Factory accompanied them from the study to the architectural design and the realization of the construction works. We also managed the selection and installation of new furniture.

EXPERTISE
Design & Creation
Realization and construction work
place
Paris 8th
surface
250 m2
delivery
2019

THE CLIENT’S NEEDS

The accounting firm ACL audit has left their office to move into a 250m2 space. The company therefore contracted Factory to redevelop their premises. It is located on rue du Général Foy, in the 8th arrondissement. This beautiful Haussmann-style building, whose last works date back nearly 30 years, has now welcomed the twenty or so employees, with the prospect of growth.

A MAJOR RENOVATION PROJECT

Our team completed a major renovation project. The idea was to maintain a unique location, midway between a Haussmann-style building and a more contemporary building. The total duration of the construction works was split into two months of studying and planning and four months of construction works. The ceilings and floors were completely restored. Part of the moulded ceilings were preserved and renovated, the parquet floor was also recuperated despite the patching and other unpleasant surprises. The walls and false ceilings have been removed allowing an opening of the spaces and a greater comfort.

THE COMPLETE REORGANIZATION OF A PLACE

The entire circulation has been rethought, implying a reorganization of flows and a tailor-made partitioning. The original network was also modified, integrating electricity, plumbing and lighting, which required particular attention and expertise. The separation of the co-ownership between residential and professional areas required the installation of an exceptional feature to ensure the tranquillity of each.

A LIGHT, SIMPLE AND PURE SPACE

Our main objective was to improve living comfort and optimize work spaces.
The offices are now organized as open spaces, with a focus on the movement of people and light. A space dedicated to catering and relaxation rounds up this renovation. Our choices have been oriented towards a clean and sober design in line with the company’s image, whose aim is to give priority to neutrality and customer service. A simple and refreshing greenery completes the spaces.

 

Crédits Photo Credits: Agathe Tissier

Do you have a project, a question ?